Diensten  |   Search  |   Sitemap

Phaff Raedtgever    Klik hier voor de Phaff Raedtgever nieuwsbrief van oktober 2010
Voor vragen kunt u altijd mailen naar:Mediation@phaff.info
 
Mediation:
 Waar uw conflict ook over gaat, een burenruzie,echtscheiding, een arbeidsconflict, een zakelijk
 conflict, denkt u eens aan mediation!
  Zelf beschikkingrecht en creatieve oplossingen
Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij centraal staat dat cliënten zelf hun eigen oplossing kunnen bedenken. Er is niemand die over uw zaak beslist. In mediation wordt gekeken naar de daadwerkelijke belangen van cliënten en niet alleen naar standpunten, zoals in een juridische procedure. Er is ruimte om te komen tot creatieve oplossingen. Een groot voordeel van mediation is dat de oplossing wordt gedragen door beide cliënten en de relatie en communicatie tussen cliënten is verbeterd. Dit kan eveneens toekomstige conflicten voorkomen!
  Vertrouwelijkheid, geheimhouding, vrijwilligheid en vrijblijvendgheid
Alles wat tijdens een mediation gebeurt en wordt gezegd is strikt vertrouwelijk. Iedereen -inclusief de mediator- tekent voor een geheimhoudingsplicht. Zo kunt u open praten. Verder gaat mediation uit van vrijwilligheid en vrijblijvendheid: u komt vrijwillig en ondanks dat u zich zult moeten inspannen om er iets van te maken, kunt er op elk moment een punt achter zetten. Ook u kunt te allen tijde terugkomen op wat u zegt tijdens een mediationbijeenkomst. Pas wanneer u samen een oplossing heeft bedacht, wordt deze vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst en zijn de afspraken bindend.
  Rol mediator, kosten en locatie
De mediator is neutraal en onpartijdig en helpt cliënten in hun communicatie. De mediator heeft geen enkel belang bij een bepaalde oplossing. Door middel van een aantal bijeenkomsten (geheel afhankelijk van cliënten en de omvang van hun geschil) proberen cliënten er samen uit te komen. De mediator begeleidt cliënten en het mediationproces. U betaalt samen het uurtarief van de mediator, in plaats van beiden een advocaat. U kunt ook zelf in overleg met de mediator beslissen waar de mediation plaatsvindt. Phaff Raedtgever verricht mediations in principe in het hele land en kan eventueel ook voor een locatie zorgen. Standplaats is Leimuiden.
  Voordelen op een rij:
-     vele malen sneller dan een juridische procedure,
-     de kosten houdt u zelf in de hand en zijn vaak tot 6x lager dan bij een
      gerechtelijke procedure (Wetenschappelijk Onderzoek- en documentatiecentrum
      van het Ministerie van Justitie),
-     een grote kans van slagen als u beiden maar wilt,
-     verbetering onderlinge relatie en communicatie,
-     creatieve oplossingen mogelijk,
-     win-win situatie,
-     en u heeft niets te verliezen, naar een rechter kan altijd nog.

      Mediation iets voor u? Meer informatie? Neemt u dan vrijblijvend contact op.
      Het (telefonisch) intakegesprek is gratis!